Just In My Style , I'll tell U My ♥ . So ,This Is My Confessions . Drop That Beat

Tuesday, December 13, 2011

DENGUE FEVER

+

assalamualaikum dan salam satu malaysia . korang sehat tak semua ? harap ta ader yang sakit sakit yer . kite baru jew keluar dari ward . huhuhu . kite kene demam denggi . satu minggu kat dalam ward , memang buat kite rase perit dah nak jejak kaki ke hospital lagi . da tanak masuk ward lagi . mula mula kite ingat kite demam biasa jew . bangun bangun tido pada 3.dis tu badan kite rase sejuk sangat . bile yoms sentuh kite , dye cakap , badan kite panas. maknanya kite memang da nak demam laa tu . pastu kite rase kite ta demam , so kite kuatkan diri untuk keluar pergi tengok wayang dengan mirah , nas , che b , yana , and tien . mula mula keluar memang okey , pastu mybe keadaan kat mall tu sejuk so , kite mula rase ta sedap badan . masuk panggung wayang tu , memang ta fokus laa nak tengok citer ombak rindu sebab kite sejuk sangat . tahan punyer tahan , kite termuntah laa kat dalam panggung tu . muahahaha . mirah terus bawak kite pergi toilet . kat toilet kite muntah banyak banyak . malu sangat kat orang ramai tapi apakan daya . balik hostel , keadaan kite da ta dapat nak di kawal . rase macam da nak mati da. baju kite , sluar , semua kawan kawan yang tukarkan . *maluu .. papepun thx kat kawan kawan yang sangat prihatin terhadap kite . shyanggg korang sangat sangat taw ! malam tu kite memang ta dapat makan . asyik muntah jew . dalam pukul 2 pagi , yana call ambulan dapat amik kite sebab kite da tak tahan sangat sangat . mirah and yana yang temankan kite pergi hospital tengku ampuan afzan , kuantan . kt hospital , doktor cakap kite suspect denggi . OMG ! lagi 2 ary kite kena datang hospital balik untuk check darah . sampai masa check darah , yup , kite memang di sahkan positive denggi . so , kena masuk ward .. menangis nangis laa kite sorang sorang kat dalam ward . sejuk sangat kat dengue ward tu . hidup memang seksa laa . setengah jam sekali kite rase na g toilet . terpaksa laa masuk toilet sambil bawak air yang tergantung kat tangan . seksa sangat . pastu ary ary kena suntik jarum sebab doktor nak ambik darah . sakit taw . makanan kat ward ? kite memang ta dapat makan langsung . huhuhu . papa kite datang dari kelantan ke kuantan tuk ejaskan pertukaran hospital . papa nak bawak kite balik berubat kat kelantan tapi ta dapat sebab nanty keadaan jadi makin rumit . so , terpaksa laa kite bertahan kat hospital kuantan sorang sorang . jauh ngn family :( tapi kite bertuah sebab ader kawan kawan yang sangat mengambil berat . terharu sangat taw . terima kasih semua ea .. skunk niee kite da keluar dari ward , alhamdulillah sangat . keadaan pun bertambah pulih . arap bertambah pulih laa . kepada kawan kawan kat luar sana , pliz laa time maghrib , arap korang berada kat dalam rumah laa yew . tutup semua tingkap , and minum air masak banyak banyak . denggi niee tader ubat taw.  hanya dengan minum air banyak banyak jew dapat sembuh dari denggi . 

4 comments:

Yong's said...

laen kli kalau kite ckpp demam jgn ckp tak ! tu la padahh nye . nsib sehat dh !

Nissafairy ✿ said...

alaaa . jgn laa marah . kite ingatkan kite ta demam . huhu

Miss Nadya said...

get well soon..ni dah ok??

p/s :: thanks dear..:)

Nissafairy ✿ said...

da okey sikit . thx ..

Post a Comment

Give ur love here